De ce este atât de important uleiul de motor pentru buna funcţionare a autoturismului

97
De ce este atât de important uleiul de motor pentru buna funcţionare a autoturismului

De ce este atât de important uleiul de motor pentru buna funcţionare a autoturismului

Se spune că uleiul este sângele motorului. În timp ce benzina și motorina sunt ambele produse secundare, uleiul în forma sa cea mai pură funcționează ca lubrifiant. Așa cum sângele dă viață corpului, la fel și lubrifierea corectă cu ulei dă viață unui motor. Funcția de bază a uleiului de motor este de a lubrifia piesele în mișcare.

Pe măsură ce uleiul este pompat prin motor sub presiune, acesta lasă în urmă o peliculă specială de lubrifiere (film de ulei) care creează o suprafață alunecoasă peste tot ceea ce atinge. Rezultatul final este creșterea performanței motorului și a duratei de viață.

Uleiul de motor se deplasează în jurul motorului, iar căldură este absorbită și transferată.

Uleiurile de motor fie minerale, semiminerale sau complet sintetice sunt necesare având aditivi precum modificatori de frecare și detergenți speciali. Aceste molecule de aditivi funcționează pentru a dispersa depozitele mari, împiedicând în același timp particulele mai mici, cum ar fi depozitele de carbon, să se grupeze, cunoscute altfel sub denumirea de nămol. Nivelurile de protecție a uleiului se deteriorează prin contaminare, cauzată de picăturile de combustibil care se scurg pe lângă segmentele pistonului și aterizează în carterul motorului.

Aceste contaminări reduc eficiența uleiului de a proteja, ceea ce, întâmplător, include și defalcarea filmului de ulei de lubrifiere extrem de important.

Uleiul este forța de viață a motorului ce generează rezistență, reduce uzura, asigură etanșarea formelor de lubrifiere în mijlocul pistonului și a pereților cilindrilor, în timp ce ajută la răcirea pieselor motorului.

Compania europeană BELCO este cea mai bună companie care furnizează lubrifianți importați în peste 50 de țări din lume având experiență de peste 70 de ani în domeniu. BELCO distribuie diferite tipuri de uleiuri de motor foarte utile care contribuie la creșterea duratei de viață a mașinii tale. Poți obține aceste uleiuri la un preț foarte bun.

Citeşte şi  Beneficiile achiziționării de piese de camion uzate

Belcooferă ulei de înaltă calitate care poate ajuta la extinderea kilometrajului mașinii și la extinderea duratei de viață a vehiculului.

Datorită instalațiilor de producție moderne a lubrifianților, uleiurile BELCO beneficiază de o calitate înaltă și constantă. Produsele sunt disponibile în diferite recipiente cu volum cuprins între 250 ml și 205 litri. De asemenea, BELCO poate livra cisterne cu propriul echipament.

uleiuri de motor bune

Principalele game de uleiuri de motor produse și comercializate de BELCO includ: ulei de motor pentru autoturisme și utilitare, ulei de motor pentru autocamioane truck & bus, uleiuri pentru transmisie manuală sau automată, uleiuri marine, fluide speciale, uleiuri agro, uleiuri hidraulice, uleiuri industriale, uleiuri pentru industria alimentară, uleiuri 2 timpi.