Ce model de sticlă să alegi pentru casa ta

1617
Ce model de sticlă să alegi pentru casa ta

Cu toţii suntem familiarizaţi cu sticla în general şi poate majoritatea dintre noi ne gândim prima dată la sticla anostă, transparentă, care deşi poate fi impresionantă în combinaţie cu lemnul, piatra sau metalul, pare că nu oferă chiar aşa multiple variante de design interior. Aici vă înşelaţi dacă gândiţi astfel.

Sticla înseamnă şi oglinzi, sticlă sablată, decorativă sau vopsită, înseamnă şi vitralii impresionante şi o multitudine de modele şi culori disponibile.

Sticlă decorativă sau satinată chimic este un model de sticlă care are avantajul că nu se pătează ca cea sablată mecanic care se obține prin mătuirea mecanică a sticlei float, dar și cea sablată mecanic se poate proteja dacă va fi dată cu o soluție specială de protecție. Sticla satinată este într-o gamă variată de modele sau simplă, poate fi albă sau fumurie.

Sticla satinată este obținută prin tratarea chimică a sticlei clare cu acizi pe toată suprafața sau prin aplicarea unui model

Avantajul pentru sticla sablată mecanic este că se pot crea o multitudine de modele față de sticla satinată care are doar modele standard.

Un alt avantaj al sticlei satinate este că nu trebuie creată, aceasta se găsește deja într-o gamă variată de modele sau simplă, poate fi albă sau fumurie. Se poate folosi în diverse aplicații, cum ar fi uși de interior sau exterior, ferestre, uși de mobilier, etc.

Geam decorativ

Sticla satinată este obținută prin tratarea chimică a sticlei clare cu acizi pe toată suprafața sau prin aplicarea unui model. Față de sticla sablată care se obține prin mătuirea mecanică a sticlei float, sticla satinată este o sticlă care are avantajul că nu se pătează ca sticla sablată mecanic, însă și sticla sablată mecanic se poate proteja dacă va fi tratată cu o soluție specială de protecție.

Geam ornamental

Aceste geamuri translucide sau opace sunt obținute prin laminarea sticlei care curge între doi cilindri dintre care unul este gravat. Geamul ornamental, transparent, translucid sau opac, poate oferi o abundență de desene, culori și texturi care pot adăuga stil și pot moderniza o încăpere.

Este extrem de potrivit pentru crearea unor spații luminoase și intime, deoarece permite extinderea spațiului locuibil din punct de vedere vizual, prin difuzarea luminii într-un mod plăcut și prin filtrarea privirilor directe. Geamul decorativ sau Geamul ornamental transmite și difuzează subtil lumina. Astfel, creează ambianțe adaptate fiecărui tip de spațiu: clasic, modern sau contemporan. Gama variată de geamuri decorative atent selecționate satisfac cerințele unor clienți deschiși la noile tendințe în designul arhitectural.

Sticla sablată este disponibilă într-o varietate de modele standard sau poate fi executată la comandă, după modelul beneficiarului. Sticla sablată poate fi realizată monocolor sau colorată, după preferinţe.

Citeşte şi  Jucariile pentru copii ajuta la dezvoltarea copilului tau

Sticlă vopsită sau printată reflectă frumusețea design-ului, intensifică culoarea și o transformă în raze strălucitoare de lumină ce adaugă magie și mișcare spaţiilor interioare.

Modelele de sticlă vopsită sau printată se joacă cu umbre și lumină pentru a capta infinita schimbare a spectrului culorilor, subliniind volumele prin adăugarea de noi perspective. Compania Geamuri Serv poate produce toată gama de culori din paletar-ul RAL plus câteva efecte de sticlă colorată.

Pentru a putea obține această sticlă vopsită, Geamuri Serv are în dotare o instalație specială de vopsit și are posibilitatea vopsirii în toate culorile paletarului RAL. Această instalație specială permite vopsirea geamului în orice dimensiune și chiar în două sau mai multe culori, în acest fel putându-se crea diferite modele pe sticlă vopsită. În plus, se poate crea sticlă vopsită cu diferite efecte de cuarț care dă aspectul de granit sau marmură, acesta fiind foarte eficient pentru utilizarea la blat-uri de lucru sau placări în bucătărie. Este disponibil în auriu, argintiu sau cupru.

Metoda de aplicare (placare) a sticlei vopsite este relativ ușoară deoarece se aplică direct pe suprafața zidăriei, prin metoda lipirii. Sistemul poate fi amplasat în orice spațiu de interior (inclusiv în cadrul celor cu umiditate ridicată), în bucătării, băi, camere de hotel, centre comerciale, săli de conferințe etc. Putând fi comandate în mai multe nuanțe, vitrajele destinate placării pereților, înlocuiesc inclusiv tapetul. Avantajele folosirii acestora fiind atât de ordin estetic, cât și din punct de vedere al montajului (asamblarea componentelor de până la 3 mp se efectueaza rapid).

modele de sticla decorativa

Datorită cerințelor actuale de prelucrare sticlă, compania Geamuri Serv și-a dezvoltat în ultimii ani activitatea prin achiziționarea de utilaje performante pentru a satisface cerințele noilor tendințe de design și de calitate a lucrărilor efectuate.

Geamuri Serv a dezvoltat în paralel şi activitatea de execuţie vitralii în tehnologia overlay. Pentru aceasta, firma se bazează pe un personal calificat şi cu experienţă în domeniul de creaţie şi design. Puteţi contacta direct firma producătoare pentru a vă putea convinge de oferta diversificată de produse şi de calitatea acestora.

Experienţa de peste 22 ani în domeniul prelucrării sticlei permite firmei Geamuri Serv să utilizeze corespunzător echipamentul tehnologic de care dispune şi să obţină produse de excepţie, produse care îi pot transmite beneficiarului eleganţa sticlei, iar relaţiile bune cu companiile colaboratoare reprezintă un capital serios şi un plus de valoare pe care îl pune la dispoziţia clienţilor persoane fizice sau companii. Printre colaboratorii frecvenţi ai firmei se numără mari producători şi exportatori de mobilă, companii de construcţii, magazine, muzee, persoane fizice, etc.