Top 5 mituri legate de stomatologie

272
stomatologie

Am auzit cu totii povesti de groaza cu privire la mediul stomatologic, iar mersul la dentist nu este ceva ce multi dintre noi asteptam cu entuziasm. Adevarul este ca multe dintre aceste temeri sunt nefondate si bazate pe mituri persistente. Intelegerea acestor mituri te pot ajuta sa te simti mai confortabil la dentist.

  1. Dintii mei sunt bine, deci nu trebuie sa vizitez medicul stomatolog

Multi oameni nu merg la un cabinet stomatologic deoarece dintii lor nu prezinta probleme evidente si nu sufera nici un disconfort. Acest lucru este problematic, deoarece verificarile periodice sunt necesare pentru a-ti garanta ca nu dezvolti probleme. Exista anumite probleme care nu dor si nu se pot simti decat atunci cand problema se inrautateste. Tratarea problemelor dintelui inainte de a se dezvolta este mult mai usoara.

2. Trebuie doar sa limitez consumul de dulciuri si de bauturi acidulate pentru o buna sanatate dentara

Desi dulciurile si bauturile spumoase au o cantitate mare de zahar si sunt rele pentru dinti, nu sunt singurele alimente care pot cauza carii dentare. De fapt, multe zaharuri naturale din fructe pot fi la fel de rele pentru dintii tai. Schimbarea bauturilor acidulate cu sucuri de fructe nu va rezolva problema. Incearca sa limitezi cantitatea de produse zaharoase pe care le mananci si spala dintii regulat de doua ori pe zi. Daca mananci o multime de produse zaharoase, mestecarea unei gume dupa aceea, te poate ajuta, de asemenea.

3. Nu am control asupra tratamentului meu

Oamenii se tem sa mearga la dentist pentru ca se tem de pierderea controlului. Daca iti este frica, trebuie sa iti exprimi temerile. Stomatologii sunt instruiti sa se ocupe de oameni care se tem si exista optiuni pentru a-ti atenua anxietatile. De altfel, poti sa ii ceri medicului sa iti explice tot ceea ce face, ceea ce te poate ajuta sa te relaxezi in timpul procedurii.

Citeşte şi  Cel mai nou cabinet stomatologic din Suceava

4. Albirea dintilor dauneaza

Multi cred ca albirea dintilor poate fi daunatoare si chiar poate slabi dintii. Acest lucru se datoareaza faptului ca produsele de albire a dintilor functioneaza prin eliminarea partii pigmentate, ceea ce duce la aspectul dintilor tai mai translucid. Adevarul este ca albirea dintilor poate fi efectuata in conditii de siguranta la dentist, iar produsele profesionale nu vor afecta sanatatea danturii. Produsele de albire nu slabesc smaltul si nu dauneaza, atata timp cat acest procedeu este facut de un profesionist.

5. Respiratia neplacuta inseamna ca nu te periezi prea des

Oamenii tind sa creada ca respiratia urata este intotdeauna un semn de igiena dentara insuficienta. De fapt, acest lucru nu este adevarat iar respiratia urata poate fi cauzata de multi alti factori. Daca periezi in mod regulat dintii, respiratia urata poate fi semnul altui lucru. Daca suferi de acest lucru si simti ca spalatul dintilor nu te ajuta, ar trebui sa vizitezi medicul dentist. Anumite boli si chiar alimente pot provoca respiratie urata, iar medicul te poate ajuta sa excluzi aceste cauze diferite. Cu siguranta, nu fii prea drastic sa judeci oamenii cu respiratie urata, deoarece nu intotdeauna este vina acelor persoane.