Somra- Solutii pentru tratarea apei

293
dedurizare apa

Noi numim apă „dura” acea apa care conține o mulțime de calciu, magneziu sau alte minerale. Apele subterane dobândesc aceste metale prin dizolvarea lor din sol și roci. Industria masoara duritatea apei in boabe pe galon (GPG) sau miligrame pe litru (mg / l). În cazul în care testele de apă arata ca la 1 GPG aveti 17,1 mg / l sau mai puțin, atunci aveți apă moale. Apa în jurul valorii de 1-3.5 GPG adica 17.1-60 mg / l ocupă o zonă gri între apă moale și ușor tare iar 3.5-7 GPG (60-120 mg / l) este moderat dura . Apa dura este de aproximativ 7 – 10.5 GPGa adica 120-180 mg / l.filtrare apa

 

Cum va afecteaza aceste valori ? Apa dura cauzeaza :

  Calciul dizolvat și magneziul se depun pe partea interioara a conductelor, încălzitoarelor de apă, ceainicelor, cafetierelor si utilajelor industriale. În cele din urmă, tevile se pot infunda complet.

Puteți combate apa dura prin diferite moduri, inclusiv prin filtrare , sterilizare, dedurizare sau osmoză inversă.

Solutii de tratare a apei

Osmoza inversa

Apa supusa osmozei inverse reprezinta cea mai pura apa (98%), fiind recomandata pentu gatit, spalat fructe si legume, prepararea ceaiului, cafelei, pentru mancarea copiilor mici, persoanelor suferinde de tensiune, sau pentru igiena personala (curatarea tenului sensibil).

Din cauza dimensiunilor reduse, aceste instalatii, se pot monta direct sub chiuveta din bucatarie, ele putand fi racordate la instalatia de apa cu ajutorul pieselor din dotare. Robinetul din dotarea instalatiei de osmoza, se monteaza independent de cel de pe chiuveta, cu ajutorul lui veti putea folosi numai apa osmozata. Un alt beneficiu al acestei instalatii de osmoza inversa, este acela ca dispune de un rezervor de stocare sub presiune. In felul acesta nu mai depindeti de perioadele in care apa este oprita, iar datorita pompei booster cu care este dotata instalatia, reumplerea rezervorului se va face si la presiuni mici ale retelei de apa.

Citeşte şi  Factori de care sa tii seama cand alegi un dedurizator de apa

Filtre centrifugale

Aceste filtre centrifugale elimina impuritatile de pe tevi de-a lungul circuitului de la sursa de apa si pana la consumator . Ele contin o elice din material sintetic care genereaza forta centrifuga necesara procesului de filtrare. Astfel, impuritatile adunate se pot observa in bolul transparent din material plastic rezistent, de la baza filtrului si se pot purja, prin simpla deschidere a ventilului de vidanjare,iar impuritatile cele mai fine sunt retinute de un manson din fibre sintetice netesute;

Sterilizator cu UV

Sterilizatoarele sunt special construite pentru a elimina sau a reduce din apa germenii , sporii , bacteriile , virusii , algele si fungii , prin iradierea apei cu raze ultraviolete , iar proprietatile fizico – chimice ale apei tratate , precum culoarea , mirosul , gustul sau PH-ul , raman neschimbate. Ele sunt destinate in totalitate dezinfectiei apei reci. Apa rezultata este sigura din punct de vedere bacteriologic fara folosirea de substante chimice , deci in mod natural , fara a genera reziduuri . Eficienta sistemelor cu lampi UV este strict legata de compozitia apei care trebuie sterilizata .

Pentru comenzii si detalii accesati http://www.somra.ro