De ce filtrele de apă sunt esențiale pentru sănătate

210
instalatii sanitare de calitate

De ani de zile, oamenii beau apă de la robinet, crezând că aceasta este la fel de curată ca și cea îmbuteliată. Acest lucru trist nu este adevărat. Apa de la robinet nu a reușit să treacă printr-un proces de purificare sau chiar un proces de distilare, ceea ce înseamnă că ar putea conține multe ingrediente nocive care ar putea afecta grav sănătatea ta. Acesta este motivul pentru care ar trebui să iei serios în considerare obținerea unor sisteme de filtrare a apei pentru casa ta.

După cum se știe, apa este cea mai importantă componentă a corpului uman. Din păcate, potrivit statisticilor, aproape 1,8 milioane de persoane mor anual din cauza bolilor cauzate de apă, deci de ce să îți asumi riscul? Filtrele de apă te pot ajuta cu ușurință la prevenirea unor astfel de tragedii.

Având în vedere tehnologia de astăzi, există multe opțiuni disponibile pentru tine. Poți obține cu ușurință apă curată pentru a-ți asigura o sănătate mai bună. Cele mai multe sisteme de purificare a apei sunt chiar ieftine, deci nu există nici un motiv să nu cumperi unul.

În general, există treisprezece tipuri diferite de sisteme de filtrare a apei. Fiecare dintre ele variază în ceea ce privește metodele de curățare a apei. Aceste filtre sunt următoarele:

 1. Filtre cu carbon activ
 2. Filtre de sedimente
 3. Distilatoare de apă
 4. Flux de degradare cinetică sau KDF
 5. Filtre ceramice
 6. Filtre cu osmoză inversă
 7. Filtre magnetice
 8. Filtre ultraviolete
 9. Generatoare de apă atmosferice
 10. Filtre catalitice
 11. Ionizatoare de apă alcaline
 12. Filtre infraroșii
 13. Filtre de uz casnic

Aceste treisprezece sisteme de filtrare a apei folosesc diferite tehnici pentru a curăța apa. Toate acestea pot face minuni în acest scop, deși unele pot funcționa mai bine decât altele în anumite circumstanțe.

Citeşte şi  Somra, soluţii pentru dedurizare apă

Pentru a explica acest fenomen, trebuie remarcat faptul că apa vine cu diferite ingrediente suplimentare, în funcție de locația de unde este colectată. Cele din instalațiile de tratare pot avea o compoziție diferită față de cele din fântâni adânci sau din sistemele locale de alimentare. Unele ape au tendința de a avea mai multe minerale și substanțe chimice decât altele, deci trebuie să fie filtrate într-un mod special pentru a elimina ingredientele excesive care pot fi nesigure pentru consum.

Acesta este motivul pentru care atunci când alegi un filtru de apă pentru casa ta,  trebuie să fii conștient ce felul de apă care curge la robinetul tău. Acesta este primul pas pe care ar trebui să-l faci pentru a scăpa de acele impurități care tind să vină cu aprovizionarea cu apă. Pentru a face acest lucru, verifică apa cu ajutorul experților pentru a vă obține rezultate exacte.

Odată ce știi ce substanțe chimice și ce alte elemente sunt prezente în apă, poți alege un sistem de filtrare a apei. Filtrele de carbon sunt ideale pentru clor, pesticide și cloroform, în timp ce osmoza inversă te poate ajuta să elimini plumbul, fierul și sodiul.

În ceea ce privește filtrele de apă, poți opta pentru un sistem montat pe robinet. Acesta este foarte accesibil și poate fi instalat cu ușurință.

În magazinul online www.eleterm-distribution.com ai o varietate de filtre de apă din care să alegi, dar și alte tipuri de instalații sanitare de calitate precum baterii monocomandă, racorduri flexibile pentru apă, articole din plastic ABS, sisteme de control pentru încălzire și piese pentru instalații.