Factori de care sa tii seama cand alegi un dedurizator de apa

221
dedurizare apa

In dedurizatoare apacazul in care locuiesti intr-o zona cu apa dura, nu ai cum sa nu realizezi efectele nocive pe care acest lucru il poate avea asupra multor aspecte ale vietii tale. Apa dura poate afecta conductele din casa ta si electrocasnicele precum filtrul de cafea sau masina de spalat vase. Din fericire, un tip corect de dedurizare a apei poate proteja casa de conductele infundate si scurgerile de apa ulterioare si prelungeste durata de viata a aparatelor electrocasnice.

Trucul este de a alege dedurizarea potrivita pentru casa ta. Pentru a face acest lucru, va trebui sa stii cateva lucruri despre apa dedurizata precum si despre diferitele tipuri de sisteme de dedurizare de pe piata.

Exista mai multi factori de luat in considerare atunci cand alegi un sistem de dedurizare pentru casa ta. Printre altele, trebuie sa te gandesti cat de multa apa folosesti in general in gospodaria ta, astfel incat sa achizitionezi un dedurizator de apa cu un debit suficient de mare.

Cel mai bun debit

Majoritatea producatorilor de dedurizatoare asigura un debit maxim in galoane pe minut, pentru produsele lor, astfel incat sa poti calcula care va fi cel care va functiona cel mai bine.

Cea mai buna capacitate de dedurizare

Capacitatea de dedurizare a apei este de obicei masurata in boabe per galon, astfel incat sa poti calcula duritatea apei tale. Cele mai multe sisteme pentru apa furnizeaza rapoarte detaliate privind calitatea apei, care includ duritatea sau puteti achizitiona un kit de testare si puteti verifica singur.

Apa cu un rating de 1 GPG sau mai putin, este considerata apa moale. Un rating de 7 GPG sau mai mult este considerata apa dura.

Cele mai bune cerinte de intretinere

Toate dedurizatoarele de apa necesita o intretinere periodica. Dedurizatoarele de apa necesita un aport regulat de sare. Emolientii de apa fara sare, au nevoie de inlocuirea filtrelor in mod regulat. Este bine sa iei in calcul costurile curente si costurile de intretinere la alegerea unui sistem de dedurizare a apei.

Citeşte şi  De ce filtrele de apă sunt esențiale pentru sănătate

Odata ce ai instalat un filtru de apa acasa, te poti astepta ca instalatiile sanitare sa fie mult mai sigure, cu un risc mult mai mic de scurgere care pot deteriora sau chiar distruge proprietatea ta. In plus, apa va avea un gust asa cum iti doresti si vei obtine rezultatele pe care le vrei atunci cand vine vorba de rufe, dusuri, bai si aparate de uz casnic. Cand ai un sistem de dedurizare potrivit pentru casa ta, te poti relaxa si bucura atat pe termen scurt cat si pe termen lung, iar beneficiile acestei investitii se vor vedea in casa ta, imbracamintea, aparatele electrocasnice si in sanatatea ta.

Apa dura 

Apa dura este apa care contine un numar ridicat de minerale, producandu-se atunci cand apa trece prin zone care contin calciu, magneziu, mangan si alte minerale, care sunt absorbite de apa. Prezenta acestora nu este daunatoare pentru oameni, dar poate fi problematica pentru viata de zi cu zi.

Aceste minerale produc depozite la scara, care pot infunda tevile, iar circulatia apei se poate bloca. Astfel, puteti intampina probleme ca scurgerile de apa care dauneaza grav si sunt costisitoare pentru a se repara. In plus, prezenta acestor minerale pot fi suparatoare la nivel estetic. Ele pot lasa pete sau urme inestetice pe cabina de dus, pe pahare sau pe vesela, reduc eficacitatea sapunurilor si a detergentilor, fac rufele sa arate murdare.

Daca ai nefiltre de apavoie de dedurizatoare de apa eficiente pentru locuinta ta, recomandarea mea este magazinul online http://www.aldosorali.ro unde gasesti o intreaga gama de produse de tratare a apei. Daca nu stii ce anume sa alegi, specialistii Aldo Sorali iti dau la dispozitie oferindu-ti cele mai bune solutii. Pe site gasesti informatii de contact dar si intreaga oferta de sisteme de tratare a apei.