Mancarea indiana este in general asociata cu faptul ca este fierbinte si picanta. Ea include o mare varietate de meniuri, fiecare stat are propriile specialitati, tradititii si obiceiuri asociate cu ea. Cultura generala a alimentelor este influentata de diverse culturi.
In mod specific, produsele alimentare din India sunt gatite folosind o varietate de ingrediente, cum ar fi ierburi, condimente, fructe si legume. Exista o multime de restaurante atat in India, cat si in strainatate, care servesc mancare autentica indiana.
Daca nu ai experienta degustand bucataria indiana, este important sa fii atent la felul de mancare pe care il comanzi. Unele dintre valoroasele sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare in timp ce comanzi mancare indiana sunt: Majoritatea mancarurilor sunt fabricate dintr-o varietate de condimente si legume marinate in diferite plante aromatice. Mancarea indiana este in mare masura influentata de culturile Persiei, Angliei, Portugaliei si Chinei. Daca esti vegetarian, ai o multime de optiuni.
Aperitive: Majoritatea aperitivelor indiene sunt prajite in ulei si servite cu delicioase sosuri care sunt dulci, acre si picante. Supele sunt foarte picante si servite cu salate din legume crude. Restaurantele indiene pastreaza vechea traditie a bucatariei indiene si servesc aperitivele cu acompaniamente care echilibreaza in mod adecvat aroma picanta. Daca nu stii ce sa comanzi din meniul de aperitive, este recomandat sa respecti optiunile populare, cum ar fi chiflele indiene sau patties, care sunt facute prin umplerea unui amestec de legume si condimente in aluat care apoi este prajit.
Bauturile: Bauturile indiene sunt deobicei dulci si merg bine cu mancarea picanta. Majoritatea restaurantelor ar servi toate bauturile populare indiene. O bautura cunoscuta este cea din iaurt si zahar si se serveste de regula in pahare inalte.
Felul principal: Optiunile pentru felul principal de mancare sunt excelente. Alegerea populara a felurilor de mancare este painea indiana plata. Ea este rotunda si fara legume. Aceasta este urmata de orez, care poate fi prajit sau aburit. Ambele sunt servite cu curry picant gatit cu legume si cu o varietate de condimente. Daca nu ai experienta in a manca mancaruri indiene picante, este recomandat sa comanzi o mancare simpla sau mai putin condimentata. Fiind foarte condimentata s-ar putea sa nu reusesti sa o mananci iar asta duce la risipirea alimentelor si a banilor.
Desertul: La fel ca la felul principal sau ca la aperitive, ai o multime de optiuni si la desert. Cele mai multe deserturi indiene sunt facute din lapte, unt si zahar. Dupa ce ai mancat picant, deserturile iti vor calma papilele gustative. Unul dintre cele mai populare deserturi pe care le poti incerca la un restaurant in India este budinca din cardamom, lapte, orez si stafide.