Sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi o canapea de 3 locuri

91

Canapeaua este punctul central de atractie pentru orice camera de zi atat din punct de vedere al functionalitatii cat si din punct de vedere decorativ. Canapelele cu 3 locuri sunt canapele de dimensiuni perfecte pentru somn, pentru relaxare, pentru petrecerea timpului liber, pentru barfe cu prietenii sau cu familia. Punctele de mai sus ar trebui sa fie pastrate in minte in timp ce cumperi o canapea cu 3 locuri. Canapelele trebuie sa aiba o durabilitate mai mare si un aspect atragator, deci trebuie sa mentii un echilibru intre toti factorii de mai sus.

Canapelele sunt intr-o mare varietate de stiluri, adica de la traditional la contemporan si sunt, de asemenea, disponibile in diferite dimensiuni si configuratii. O canapea cu trei locuri este suficient de mare pentru a gazdui trei adulti confortabil. Aceasta piesa de mobilier de dimensiuni mari o face perfecta pentru o camera de zi.

Gasirea unei canapele de calitate este cel mai important pas ce trebuie luat in considerare. Poti alege una cu cadre fabricate din MDF sau din alt lemn de esenta tare, cum ar artarul, stejarul, nucul.

O canapea cu cadre din lemn se potriveste cu orice tip de decor, modern sau traditional. Dupa cum stim cu totii, lemnul are propria sa frumusete naturala si, deasemenea, are o durabilitate mult mai mare in timp.

In general, canapeaua cu 3 locuri este formata din 2sau 3 perne mari si un spate captusit. Ea ofera un aspect elegant in camera de zi si nu ocupa mult spatiu.

Iata cateva puncte care trebuie luate in considerare atunci cand vrei sa achizitionezi o canapea cu 3 locuri.

  1. Fa masuratorile exacte: Primul pas pe care trebuie sa il faci in timp ce vrei sa cumperi o canapea este sa masori spatiul in care aceasta va fi plasata. Astfel vei vedea cat spatiu va ocupa canapeaua in camera.
  2. Alege stilul potrivit: Trebuie sa ai o idee corecta cu privire la stilul pe care il preferi si anume traditional, contemporan sau vintage. O canapea traditionala are bratele curbate si picioarele de lux. Canapelele contemporane au forme simetrice iar picioarele acestor canapele sunt in general alcatuite din metal sau lemn. Cele clasice, sunt o alegere buna fiind calitative si avand un stil deosebit.
  3. Pernele: Pernele reprezinta o parte importanta a unei canapele, deoarece ele asigura confortul, astfel ca este necesar sa alegi o canapea cu pernele bune, umplute cu fibre de poliester, pene sau alte materiale.
  4. Tapiteria: Multe canapele sunt tapitate cu piele, catifea, matase, lana, bumbac, etc. Alege materialul pe care il preferi pentru a face cea mai buna selectie.
Citeşte şi  Mobilier RONEX din lemn masiv de esenţă tare – o alegere la modă pentru mai multe generaţii

Dupa ce te-ai decis cu privire la dimensiunea si stilul unei canapele cu 3 locuri, precum si la tepiterie, atunci poti cumpara cu usurinta una perfecta pentru camera ta de zi.