Mobilierul din lemn masiv de dining: Alegerea mesei si a scaunelor

463
scaune lemn masiv

Mobilierul din lemn masiv este cel mai bun mobilier pe care il poti cumpara datorita rezistentei, rigiditatii si proprietatilor sale puternice. Exista multe tipuri de lemn care pot fi utilizate, in culori si modele diferite, deci iata cateva sfaturi despre alegerea mobilierului pentru sala de mese care sa se potriveasca cel mai bine nevoilor tale, cu referire mai exacta la masa si la scaunele din dining.

Trebuie sa te decizi mai intai cate persoane doresti sa asezi la masa, avand in vedere faptul ca unele mese pot fi extinse pentru a se putea aseza mai multe persoane la anumite ocazii speciale. Cei mai multi oameni aleg mesele pentru 6-10 persoane, dar poti alege si o masa mai mare daca ai nevoie.

Poate doresti o masa mica pentru uz normal, sau una care sa poata fi extinsa pentru ocazii speciale. Mesele clasice vin cu una, doua extensii suplimentare care pot fi adaugate pentru a prelungi lungimea mesei, in timp ce mesele moderne pot fi dotate cu mecanisme inteligente care prelungesc masa la nevoie.

Poate ca preferi o masa ovala, rotunda sau dreptunghiulara, desi cea din urma este mai usor de prelungit pentru un numar mai mare de oaspeti. Exista multi producatori renumiti de mobilier disponibili online, de la care poti alege mobilier din lemn masiv, in special scaune cu spatar din magazinul online, www.scaunecuspatar.ro

Majoritatea furnizorilor de mobilier din lemn masiv ofera scaune care sa se potriveasca, desi nu exista nici un motiv pentru care sa nu cumperi masa de la producator iar scaunele de la altul.

 

Citeşte şi  Sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi o canapea de 3 locuri

Artarul, stejarul sau nucul sunt cele mai populare tipuri de lemn din care se fac mesele, dar pentru a alege  materialul perfect ia in considerare stilul camerei tale. Daca esti in cautarea unui mobilier din lemn masiv care sa aiba un aspect mai antic, atunci nucul ar trebui sa fie alegerea ta. Nu vei gasi prea multe mese din nuc masiv, dar probabil ca baza va fi din stejar solid cu un furnir din nuc francez lustruit sau lucios deasupra.

Mobilierul din lemn masiv trebuie sa fie fabricat folosind tehnici traditionale de imbinare.

In cele din urma, asigura-te ca obtii o garantie extinsa a mobilierului tau si ca acesta este livrat corect. Ia in calcul orice zgarietura, decolorare a tapiteriei pentru a putea face o reclamatie mai tarziu. Asigura-te in avans ca stii ce doresti si cauta producatorul care sa raspunda cel mai bine nevoilor tale.