Diferentele dintre tamplaria din PVC si tamplaria din aluminiu

178

Cand vine vorba de schimbarea usilor si a ferestrelor, PVC-ul nu este singura alegere disponibila. Exista inca si rame de lemn, care sunt folosite in unitati mai traditionale. Totusi, in ultimele decenii, cererea pentru tamplaria din aluminiu este tot mai mare.

Atunci cand ne hotaram sa ne schimbam usile si ferestrele avem nevoie sa stim diferentele esentiale dintre aluminiu si PVC.

tamplarie aluminiu suceava

Costuri:

Aluminiul are costuri de productie mult mai mari decat PVC-ul, ceea ce il face un produs mai scump. Datorita pretului mai scazut, PVC-ul are cea mai mare popularitate. Aluminiul, fara indoiala a depasit beneficiile PVC-ului si alegerile pe care le ofera. Timpul va spune, daca aluminiul va deveni la fel de popular, pe parcursul anilor.

Durabilitatea

Cu toate ca ferestrele PVC au o durata mai lunga de viata, ramele se pot degrada in timp. Aluminiul, in schimb este un compus mai robust care va trece testul timpului, fara compromisuri.

Profil cleaner

Una dintre cele mai nemultumitoare caracteristici ale PVC-ului este grosimea profilului (cadru). Deoarece aluminiul este un material mult mai puternic, ramele pot fi realizate mult mai subtiri. Acest lucru permite mai multa lumina in incapere si face ca ferestra sa para mai curata, cu un raport de sticla mai mare decat a cadrelor din PVC.

Flexibilitate

Cum stilurile de arhitectura sunt in continua schimbare, ferestrele din aluminiu au devenit alegerea arhitectilor, deoarece profilul lor este mult mai flexibil. Proprietarii sunt si eu de acord cu ele, deoarece se pot realiza pe orice culoare si pot veni si in varianta curbata nu doar dreapta, mai potrivite cu stilul de constructie contemporan.

Citeşte şi  De ce sa alegi tamplaria din aluminiu pentru casa ta?

Culoare

Aluminiul ofera o gama larga de culori care se potrivesc stilului casei tale si care depaseste cu mult paletarul de culori corespunzator PVC-ului.

Cadre consistente tot timpul anului, de la un an la altul

Ramele ferestrelor din lemn se pot umfla, pot putrezi sau pot sa se deformeze in timp. PVC-ul poate fi predispus la dilatare si contractie in contact cu caldura. Aluminiul este singurul care ramane robust si stabil. Cadrele din aluminiu rezista la intemperii pentru a ramane consecvente de la an la an, indiferent de vreme.

Concluzii:

Marea caracteristica a aluminiului este ca ofera proprietarului locuintei o alegere mai mare atunci cand vine vorba de usi si de ferestre. Oricare ar fi consideratiile cheie atunci cand vrei sa imbunatatesti ceva in casa ta, sansele sunt ca atat PVC-ul cat si aluminiul sa iasa in evidenta, oferind exact ceea ce ai nevoie.

In cazul in care doresti mai multe informatii, cel mai bine este sa ii contactezi pe cei de la INA Ferestre, din orasul Suceava, care iti pot da cele mai multe detalii despre gama larga de tamplarie din PVC sau din aluminiu.

tamplarie pvc suceava