Transformarea apei dure in apa potabila

1275

Este foarte greu sa uitam cat de importanta este apa in vietile noastre. Cu siguranta avem nevoie de ea in dieta noastra, iar in casele noastre, este o unealta, un mediu fluid care transporta material dintr-o parte in alta. Unul dintre motivele pentru care face aceasta treaba buna este ca este foarte buna la facut lucruri, fie suspendandu-le sau dizolvandu-le.

Spre deosebite de majoritatea uneltelor, apa nu vine cu un manual de instructiuni. Daca venea, stiai de ce vasele pe care credeai ca le-ai spalat sunt acoperite cu urme cand se usuca, de ce apa din dus lasa o urma pe tot ce atinge si de ce ceea ce credeai tu a fi apa curata ti-a blocat sistemul de canalizare.

Solutia problemei

In timp ce apa se afla in pamant, ia bucati mici solubile din toate locurile prin care trece. In timp ce acest lucru poate insemna o contaminare care face apa sa nu fie baubila, in multe cazuri inseamna pur si simplu ca apa contine minerale gasite in pamant. Dintre acestea, calciul si magneziul sunt de o importanta speciala, din cauza faptului ca afecteaza abilitatea apei de a functiona in casele noastre. Aceste minerale ne fac apa dura.

Rezolvarea

Solutia problemei este sa scapi de calciu si magneziu. In timp ce exista tratamente chimice de a rezolva acest lucru, cel mai popular raspuns este un dedurizator de apa.

Dedurizatorul de apa obisnuit este un aparat mecanic care este plumbuit in sistemul de suplimentare al apei de acasa. Toate dedurizatoarele de apa folosesc acelasi principiu de operare: acestia schimba minerale cu altceva, in majoritatea cazurilor cu sodiu. Procesul se numeste schimb de ioni.

Citeşte şi  Produsele naturale Sano Vita - sursa completă pentru sănătatea întregului organism

Inima unui dedurizator de apa este un rezervor de minerale. Este umplut cu granule de polistiren mici, cunoscute de asemenea ca si rasina sau zeolit.

Atat calciul, cat si magneziul in apa duc o incarcatura pozitiva. Acest lucru inseamna ca mineralele raman agatate in timp ce apa dura trece prin rezervorul mineral. Ionii de sodiu au si ei o incarcatura pozitiva, dar nu asa de puternica ca si incarcatura calciului sau a magneziului. Cand o solutie puternica ce contine sare trece prin rezervor care are deja calciu si magneziu saturat, volumul pur a ionilor de sodiu este indeajuns pentru a conduce ionii de calciu si magneziu afara.

Concluzie

Pe scurt, in cazul in care termenii din acest articol sunt prea complicati, apa dura este transformata in apa potabila cu ajutorul unui dedurizator de apa.

Salvează