Tomibena- important furnizor de peleți din lemn

351
peleti

În timp ce buștenii și gazele sunt cele mai utilizate surse de combustibil pentru încălzire, peleții din lemn sunt o altă opțiune care crește în popularitate. Costul lor scăzut precum și arderea curată pe care o oferă, îi face o alternativă atrăgătoare față de lemn și gaze.

Peleții de lemn sunt fabricați în mod obișnuit din produse din lemn reziduale, cum ar fi rumegușul.

Peleții din lemn s-au dovedit a fi ecologici. Unul dintre beneficiile peleților este că aceștia distribuie mai puțin de 1 procent de cenușă pe tonă. În comparație cu arderea buștenilor tradiționali, emisiile peleților sunt scăzute, ceea ce îi face și mai atractivi. Peleții au un avantaj economic față de concurenți. Îi poți cumpăra în vrac și în avans pentru a economisi bani atunci când prețurile gazelor cresc în timpul iernii. Deși peleții nu se compară cu lemnul, ei compensează în ceea ce privește costurile și abundența. Arderea peleților din lemn în sobe oferă o alternativă rentabilă și curată la opțiunile tipice de gaz și bușteni.

Un furnizor important de peleți este Tomibena, din Vicovul de Sus, județul Suceava. Peleții comercializați de către Tomibena sunt perfecți pentru încălzirea cu ajutorul sobelor, șemineelor sau a centralelor. Tomibena scoate la vânzare atât peleți din molid și fag cât și peleți din rumeguș de rășinoase Schweighofer.

Cei din molid și fag sunt peleți bio și prezintă o rată scăzută de cenușă, doar 0.78 și o rezistență mecanică mare, aceste lucruri contribuind la o ardere economică. Peleții se comercializează la saci de 15 kg, prețul unuia fiind de 17.50 lei. Se poate cumpăra și câte un palet de peleți, acesta având 70 de saci.

Citeşte şi  Organizarea șantierului pentru construcţia unei case din lemn

Peleții din rumeguș au prețul de 18,49 lei/ sac de 15 kg. Aceștia au diametrul de 6 mm, o lungime de 20-45 mm, o greutate de 650kg/ m ster și o putere calorică de 4,9 kWh/ kg.

Tomibena nu comercializează doar peleți ci și centrale pe lemn Burnit WBS Active de 30 kw, panouri solare din inox de 150 litri, 200 litri și 250 litri și brichete din lemn. Prețul centralei este de 4794 lei, prețul panourilor este 1567 lei pentru cel de 150 litri, 2007 lei pentru cel de 200 litri respectiv 2350 lei pentru cel de 250 litri, iar prețul brichetelor din lemn este 9.99 lei pentru un pachet de 10 kg.

Toate produsele se pot achiziționa online din magazinul www.tomibena.com