Tipuri de centrale termice

191
centrala termica electrica

Sistemele de încălzire centrală sunt comune în multe case astăzi. Indiferent dacă alegi varianta pe gaz sau cea electrică, va trebui să te asiguri că alegi cel mai bun specialist posibil pentru instalarea sistemului. Acest lucru face ca sistemul să funcționeze corect odată ce a fost instalat și că pot fi rezolvate problemele.

Încălzirea centrală este destul de economică, mai ales când te gândești  cât de mult ar costa doar să încălzești o cameră într-o casă. Un sistem de încălzire centrală va distribui căldura în întreaga clădire, asigurându-te astfel că întreaga casă va rămâne la o temperatură constantă. Acest lucru va reduce costul facturilor la utilități într-un mod foarte mare.

Există diferite tipuri de dispozitive de încălzire centrală disponibile pentru încălzirea locuinței și utilizarea apei calde. Procesele de încălzire centrală pot ajuta la furnizarea de apă caldă pentru spălare,pentru consum și pentru alte treburi casnice.

Există trei tipuri principale de sisteme de încălzire centrală. Un tip este reprezentat de centralele termice pe lemn.

Un alt tip este reprezentat de încălzirea centrală pe gaz. Aici se utilizează gaz pentru alimentarea căldurii. Pentru funcționarea încălzitorului este necesară o lumină pilot. Această lumină pilot trebuie să rămână aprinsă în acest scop. Multe sisteme noi de încălzire care utilizează gazele sunt acum echipate cu dematoare electrice, ceea ce le face să circule mai bine.

Un alt tip de centrală termică este cea electrică. Aici electricitatea este folosită pentru a funcționa încălzitorul.

Atât centrala pe gaze, cât și cea electrică sunt considerate a fi economice din punct de vedere al costului lunar. Ambele sunt eficiente din punct de vedere energetic și sunt cunoscute pentru că încălzesc casele foarte bine. Vei avea nevoie să consulți companiile locale de utilități pentru a găsi taxele generale pentru fiecare dintre acestea.

Citeşte şi  Transformarea apei dure in apa potabila

Este important să reții că nu toate casele sunt echipate pentru un sistem de încălzire cu gaz. Dacă ai posibilitatea de a alege între gaz și energie electrică, ar trebui să analizezi care sistem este recomandat din punct de vedere economic.

Una dintre cele mai utilizate centrale termice, este modelul Arca Pocket.

Există cu siguranță avantaje pentru toate cele trei tipuri de sisteme de încălzire centrală. Înainte de a alege unul, va trebui să știi ce sistem poate casa ta să găzduiască și află beneficiile fiecăruia. Acest lucru te va ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză.

Costul de instalare va varia, de asemenea. Poți solicita un specialist în domeniul încălzirii pentru a afla care centrală  ar fi cea mai bună pentru casa ta și care ar fi cea mai potrivită pentru a  economisi bani în timp.

Specialiștii de la CT1.ro, centrale termice Bacău îți stau la dispoziție pentru sfaturi utile și te vor consilia în vederea găsirii celui mai bun sistem de încalzire pentru casa ta.