Terenurile de sport îmbunătăţesc starea de sănătate a populaţiei

750
Terenurile de sport îmbunătăţesc starea de sănătate a populaţiei

Primăriile din toată ţara au identificat oportunităţi de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei prin investiţii în terenuri de sport pentru amatori, care pot fi utilizate indiferent de sezon pentru practicarea fotbalului, tenisului de câmp, handbalului sau baschetului.

Cea mai bună investiţie şi uşor de administrat o reprezintă terenurile de sport cu gazon artificial sintetic.

Gazonul sintetic și popularitatea acestuia sunt în creștere fiind din ce în ce mai folosit în diferite spații, de la grădini, terase, școli la terenuri de sport. Iarba artificială, o alternativă sintetică, este o soluție care nu necesită mare atenţie sau întreținere. Este rezistentă și, de regulă, nu suferă la fenomenele climatice din zonele în care se aplică.

Pe gazon sintetic se poate juca în orice anotimp

Pe gazonul sintetic artificial poți juca întotdeauna în aceleași circumstanțe bune. Pe iarba naturală nu se mai poate juca dupa aproximativ 300 de ore pe sezon, în timp ce iarba artificială este disponibilă pentru utilizare 24/7.

Gazonul sintetic este insensibil la condițiile meteorologice

În sezonul ploios, un teren de iarbă artificială poate fi folosit fără întreruperi, întrucât permeabilitatea acestuia și cea a bazei fac ca terenul să fie mereu funcțional. Vremea uscată nu are niciun efect asupra calității gazonului. Cu ajutorul gazonului artificial toate competițiile și antrenamentele nu ar trebui anulate. Drenajul excelent previne acumularea de apă în zilele ploioase. Nici temperaturile extreme nu sunt o problemă pentru oricine își dorește de fiecare dată un gazon perfect.

Gazonul artificial este ușor de întreținut

Iarba „adevărată” necesită mult efort, timp și bani. Iarba artificială nu. Gazonul artificial este o soluție convenabilă și rentabilă, deoarece funcționează cu 100% economii de apă în comparație cu iarba naturală și toate costurile de întreținere sunt evitate; deci nu contribuie la costul apei, o resursă rară, nici al contaminării, deoarece nu este necesară utilizarea nici unei substanțe chimice pentru curățarea și îngrijirea gazonului artificial. Dacă este bine întreținut, terenul de iarbă artificială are o durată de viață utilă de 15 ani, păstrând toate caracteristicile tehnice sportive. De aceea, din ce în ce mai mult, iarba artificială este una dintre alegerile privilegiate pentru cei care doresc să obțină o suprafață cu un aspect natural și frumos pe tot parcursul anului.

Citeşte şi  Hemoroizi: tratament și prevenţie

Un teren de sport sintetic implică mai puţine costuri

Un teren de iarbă artificială economisește spațiu. Un singur teren artificial are aceeași capacitate ca trei terenuri naturale. În plus, un teren de iarbă artificială poate fi folosit pentru diferite sporturi și antrenamente.

În plus, curățarea gazonului artificial este o sarcină simplă care trebuie efectuată în anumite momente și niciodată frecvent. Dacă gazonul artificial este pătat sau este plin de frunze, nu se întâmplă nimic! Pur și simplu trebuie măturat și periat pentru  îndepărtarea oricărui reziduu.

Atât culoarea cât și grosimea și densitatea filamentelor permit aspectul natural dorit și garantează rezultate atractive.

Fie că se aplică în interior sau în exterior, gazonul artificial este o soluție care garantează un efect final excelent.

prtscr-gazonartificial-com-ro

Articol scris şi publicat cu susţinerea Hattrick Sport, specialişti în amenajarea terenurilor de sport cu gazon artificial sintetic oriunde în România. www.gazonartificial.com.ro