Sfaturi utile pentru a aplica la jobul mult dorit

Indiferent daca economia este in plina expansiune sau se indreapta spre o noua criza economica, trebuie sa te ocupi de cariera ta si sa planifici urmatorul pas, care ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate. Nu poti sa stai sa astepti ca geniul din tine sa fie descoperit in mod benevol- adevarul este ca nimeni nu este mai interesat de cariera ta, de talentele tale, de aspiratiile tale mai mult decat tine.

Daca doresti sa faci urmatorul pas, urca pe scara corporativa si gaseste jobul la care ai visat mereu, il cauti si incearca sa iti asumi responsabilitatea pentru el. Principalul sfat este sa fii memorabil. Este intotdeauna mai bine sa iesi in fata si sa faci o impresie, decat sa stai in fundal, estompat de timiditate si de frica.

Pregateste-te pentru jobul pe care il urmaresti

Trebuie sa iti fie clar in minte despre ce fel de slujba cauti. Incearca sa iti scrii punctele forte, ceea ce iti place si ceea ce nu iti place. Vei petrece mult timp in fiecare zi la locul de munca, asadar, este important sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca. Discuta gandurile tale cu un mentor- acest lucru este foarte util si este bine sa pe cineva care este din sectorul tau, cu care sa colaborezi pentru acest tip de auto-reflectie.

Identifica-ti atuurile

Ce te face sa fii special sau diferit fata de alte multe persoane care ar putea fi la fel de calificate sau experimentate pentru acest loc de munca? Trebuie sa fii capabil sa articulezi ” de ce tu”- trebuie sa poti arata in mod clar si sa demonstrezi de ce abilitatile si experienta ta sunt cele mai potrivire pentru acest loc de munca si pentru acea organizatie.

Intereseaza-te de locul de munca respectiv

Cu cat stii mai multe despre jobul pe care il vizezi si despre organizatia pentru care doresti sa lucrezi, cu atat mai mari sunt sansele de a castiga postul. Urmareste anumite puncte cheie precum: intelege de ce are nevoie compania, care sunt criteriile lor de selectie si cum poti remedia eventualele lacune pe care le poti avea, etc.

Interviul

Odata ce ai ajuns in fata decidentilor, trebuie sa te asiguri ca bifezi toate criteriile lor:

-Fii relevant, demonstreaza ca stii ce se intampla in industria lor.

-Nu intelege doar rolul de astazi ci si rolul afacerii pe viitor- unde se desfasoara si cum se vor potrivi abilitatile si experienta ta?

– Planifica ceea ce vei spune- gandeste-te la experienta ta si la modul in care vei transmite acest lucru cu impact.

– Adapteaza continutul tau la formatul interviului si la stilul de decizie.

– Nu subestima niciodata puterea entuziasmului- oameni mai putin calificati au obtinut locul de munca, dar au demonstrat pasiunea si entuziasmul pentru oportunitate.

Acestea fiind spuse, sa nu uitam de primul pas important pe care trebuie sa il faci si anume cautarea jobului mult dorit pe o platforma online de exemplu si depunerea CV-ului. O agentie de recrutare online care detine o oferta variata de locuri de munca Bacau este Ecim, iar pagina lor web, www.ecim.ro iti sta la dispozitie pentru a aplica si tu.

 

 

Lasă un răspuns