Principalele industrii ce beneficiază de transportoare moderne

177
Principalele industrii ce beneficiază de transportoare moderne

În ziua de astăzi nu ne mai putem imagina o unitate de producţie modernă fără benzi transportoare din cauciuc ce asigură deplasarea fluxului de produse pentru a parcurge organizat toate etapele de producţie / distribuţie / ambalare etc. Îmbinarea benzilor transportoare cu suprafaţă din cauciuc şi montarea acestora se realizează foarte uşor, nefiind necesare dispozitive costisitoare sau echipe mari de personal.

Industria alimentară

Se folosesc în special benzi sintetice, benzi țesute circular, benzi din fibră de sticlă sau benzi metalice în unităţile de producţie a mezelurilor, produselor lactate, panificaţie şi patiserie, produse alimentare de bază, prelucrarea cerealelor.

benzi transportoare industria alimentara


Industria lemnului

Se folosesc în special benzi sintetice, benzi de calibrare, benzi din cauciuc în unităţile de prelucrare a lemnului şi producţie cherestea, parchet, lambriu, placaj, mobilă de serie şi alte produse derivate. O utilitate deosebită pentru benzile transportoare este la transportul şi manipularea buştenilor din lemn sau a reziduurilor din material lemnos.

transportoare industria lemnului


Industria transporturilor

Se folosesc în special benzi sintetice, benzi din cauciuc în aeroporturi pentru transportul, încărcarea şi descărcarea bagajelor, în sisteme logistice avansate ce lucrează cu volume mari de mărfuri în depozite ale firmelor de transport, hangare, etc.

benzi transportoare aeroporturi


Industria hârtiei

Se folosesc în special benzi sintetice în tipografii pentru transport cărţi, pliante, ziare şi reviste dar şi în unităţile de producţie a materialelor publicitare precum pixuri, calendare, cataloage, etc.

industria hartiei


Principalele beneficii ale benzilor transportoare:

+ Durata lungă de viaţă a sistemelor logistice de transport tip bandă.
+ Costuri mici de asamblare și întreţinere. Montarea benzilor este un proces foarte ușor, nu necesită dispozitive speciale și poate fi realizată cu minim de personal.
+ Rapiditate și dinamism asigurate procesului de lucru. Banda transportoare reduce semnificativ timpii de livrare și crește siguranţa la locul de muncă.
+ Posibilitatea de înlocuire/reparare numai a unor porţiuni din bandă.
+ Gama largă de tipuri și modele disponibile asigură aplicabilitatea transportoarelor pentru aproape orice industrie.

Citeşte şi  Avantaje semnificative la cazarea în apartamente noi, moderne în Iaşi

4 tipuri de benzi transportoare