Modalitati de reciclare a cutiilor din carton

291

Ai pierdut mult timp si efort, chiar si bani, pe cutii in care sa poti tine toate lucrurile, dar in momentul de fata nu mai ai nevoie de ele? Ce faci cu acele cutii nefolositoare? Nu are sens sa le arunci. Din fericire, exista optiuni mai bune. Ai auzit de termeni ca ” reutilizare, reciclare” nu ? Ei bine, acest lucru se aplica si la cutiile de carton.

Reutilizarea

Nu e nevoie sa distrugi tot cartonul. De ce nu pastrezi aceste cutii? Chiar daca nu intentionezi sa te muti in curand, pastreaza aceste cutii din carton in jurul tau deoarece este o idee buna. Pe masura ce despachetezi, pune-le deoparte in stare buna. Cartonul gros este durabil, iar cele mai multe cutii pot fi folosite de mai multe ori, chiar de 4 sau de 5 ori. Dupa ce le golesti, desfa-le, organizeaza-le. Cutiile aplatizate ocupa mai putin spatiu. Pastreaza-le intr-un loc uscat pentru reutilizarea lor mai tarziu. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de cateva cutii suplimentare.

Nu subestima versatilitatea si utilitatea containerelor din carton. Cea mai buna reutilizare este atunci cand dai cutiile tale prietenilor sau familiei care se muta si are nevoie de ele. Utilizeaza mediile sociale pentru a distribui cutiile in conditii decente. Daca esti dispus sa faci cateva apeluri telefonice, ai putea chiar sa gasesti companii care le vor cumpara.

Daca esti super organizat, containerele de depozitare din carton vor economisi chiar si timp atunci cand vine vorba de despachetare. Impacheteaza articolele sezoniere impreuna in aceleasi cutii si eticheteaza fiecare cutie cu o lista a articolelor pe care le contine. Aceste cutii pot merge direct la mansarda sau in dulapul din spate fara a fi nevoie sa fie despachetate.

Citeşte şi  Damifor Tehnic - lider in foraje puturi apa in Moldova

Putina imaginatie si creativitate nu strica, asa ca, poti  gasi noi utilizari pentru ambalajele robuste. Daca ai copii, lasa-i sa se distreze pentru a face un sat din carton, un castel, o cetate sau un teatru. Mutarea este mai distractiva si mai interesanta atunci cand este asociata cu rasete, distractie si jocuri creative. Copiii iubesc sa se joace cu cutiile goale.

Reciclarea

Reciclarea extinde ciclul de viata al cutiilor din carton, transformandu-le in produse noi  de hartie. Un numar din ce in ce mai mare de comunitati au servicii care cumpara deseuri de hartie si carton pentru a le vinde fabricilor de reciclare. Aceasta este o modalitate excelenta de a recicla si de a obtine niste bani in numerar. Cauta oganizatii comunitare si organizatii de caritate care ofera bani pe carton.

Daca te-ai mutat, ar trebui sa gasesti in reteaua ta un centru de reciclare pentru hartie, carton si carton ondulat. Majoritatea centrelor solicita ca aceste cutii sa fie aplatizate, iar altele necesita indepartarea benzii si a capselor.

Fa cunostinta cu optiunile daca vrei sa reutilizezi sau sa reciclezi cartonul in timp util si ecologic. Reciclarea cartonului economiseste anual peste 90.000.000 de metri cubi de spatiu de depozitare, dar poti face mai mult de atat. 100 de kilograme de carton reciclat economiseste energie de 200 kw, 19 galoane de petrol si 350 de galoane de apa si un copac care absoarbe aproape 15 kilograme de dioxid de carbon din aer in fiecare an.