Economistește timp și o cantitate prețioasă de apă cu ajutorul unei mașini de spălat vase

103
Masina de spalat vase

Masina de spalat vase

Motivul principal pentru care oamenii optează pentru mașina de spălat vase este evident. Este vorba de a scăpa de munca grea și monotonă de spălare a veselei, nu o dată, ci de multe ori pe zi.

Marele avantaj al unei mașini de spălat vase este că prin intermediul ei economisești timp. Cercetătile indică că spălând vase astfel și nu manual, poți salva până la trei săptămâni pe an.

Trebuie luat în considerare și faptul că volumul de apă utilizat într-o încărcătură completă pentru mașina de spălat vase este considerabil mai mic decât cel utilizat pentru spălarea manuală a aceleiași cantități de vase, iar acestea devin în general,  mai curate.

Un alt avantaj îl reprezintă spălarea mult mai igienică. Experții cred că mașina de spălat vase este mai igienică decât spălarea manuală. Acest lucru se datorează faptului că apa ajunge la o temperatură mult mai ridicată decât cea pe care o pot suporta mâinile, iar periile de spălat și bureții reprezintă un teren mare pentru dezvoltarea germenilor.

Sfaturi privind utilizarea mașinii de spălat vase

Dacă ești îngrijorat de consumul tuturor mașinilor de spălat vase, noua gamă de mașini eficiente din punct de vedere energetic te poate atrage. Nu fii tentat să folosești mașina de spălat vase la o temperatură scăzută pentru a salva niște bani. Pentru a descompune tableta de detergent în mod eficient apa trebuie să fie fierbinte, astfel că setările mai economice nu par să descompună complet comprimatele utilizate.

Care este cel mai bun detergent?

Ce fel de detergent de spălat vase trebuie să utilizezi – tablete, lichide sau pulberi? Mulți oameni  preferă comprimatele deoarece sunt foarte convenabile. Dar lichidele și în special pulberile sunt considerabil mai ieftine. În ceea ce privește comprimatele, comprimatele cu bilă cu putere de finisare care vin într-o varietate de soiuri au rezultate bune în testele consumatorilor, dar sunt destul de scumpe.

Citeşte şi  Terenurile de sport îmbunătăţesc starea de sănătate a populaţiei

Trebuie să adaug sare?

Chiar dacă comprimatele  conțin sare, majoritatea producătorilor recomandă să adaugi și pastile mașină de spălat vase, tablete de sare sau sare pulbere, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu apă dură. Sarea acționează ca un catalizator în sistemul de dedurizare a apei.

Curăță și împrospătează mașina

Pentru a scăpa de impuritățile care se află în mașina de spălat vase rezultate din fiecare spălare, curăță mașina în fiecare lună. Nu ai nevoie să cumperi produse specializate scumpe pentru acest lucru. Toarnă doar o ceașcă de oțet alb pe partea inferioară a mașinii și pornește-o goală la cea mai înaltă poziție.