Cum sa alegi utilajele agricole de care ai nevoie

252
utilaje agricole

Utilajele agricole sunt indispensabile in societatea agricola. Indiferent ca lucrezi ca sef al unei companii agricole sau industriale, sau ca fermier cu norma intreaga, trebuie sa cunosti cele mai bune utilaje agricole cum ar fi tractoarele si alte utilaje care sa se potriveasca cel mai bine activitatii tale agricole. Exista mai multe optiuni, deci urmeaza aceste sfaturi despre cum sa obtii cele mai bune echipamente agricole de la specialisti de gestionare a flotei.

Verifica necesitatile utilajului. Trebuie sa fii constient ca utilajele de care vei avea nevoie, cum ar fi tractoarele, camioanele, etc, impreuna cu alte masini agricole ar putea juca un rol important pentru activitatea ta. Asigura-te ca alegi utilajele potrivite cu capacitatea potrivita de a avea grija de produse pana la livrare.

Utiajele ar trebui sa fie eficiente in ceea ce priveste combustibilul. Ca urmare a costului ridicat al combustibilului si dupa cum stie toata lumea, utilajele grele, inclusiv cele agricole, consuma mai mult combustibil decat vehiculele uzuale cu patru roti. Trebuie sa te asiguri ca utilajul pe care il achizitionezi este eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, in special fii atent care este cel mai economic. Fiecare banut salvat din combustibil este un plus la venitul castigat.

Usor de utilizat. Echipamentele industriale precum tractoarele, sunt considerabil diferite fata de masini. Ar trebui sa selectam echipamentele care sunt cele mai utile, cele mai usor de condus si cele mai usor de reparat de catre utilizator.

Utilajele ar trebui sa fie prietenoase cu mediul. Unul din cei mai importanti factori pe care ar trebui sa il posede un utilaj agricol este sa fie prietenos cu mediul. Natura face parte din afacere atunci cand vine vorba de afacerile agricole, deoarece beneficiezi de darul nepretuit al naturii. Trebuie sa te asiguri ca emisia de noxe nu este daunatoare ca majoritatea echipamentelor grele.

Citeşte şi  Frecvenţa optimă a curselor de transport marfă internaţional pentru a face profit

Garantie. Stim cu totii importanta garantiei si ar trebui sa o luam serios in considerare. Utilajele sunt mai predispuse la deteriorarea cu usurinta a pieselor, asadar vei avea nevoie de piese utilaje agricole de schimb. Alege utilaje cu o durata mai mare de utilizare.

Disponibilitatea tehnicienilor si a pieselor de schimb la nivel local. Ar trebui sa te gandesti la accesibilitatea de piese si de tehnicieni la nivel local in cazul in care se iveste vreo problema. In agricultura nu poti amana nici un fel de recoltare, insamantare si transport de produse doar din cauza problemelor tehnice.

Echipamentele de leasing sunt o alternativa. Daca nu ai fonduri pentru a cumpara utilaje, ia in considerare leasing-ul.