Brichetele de rumegus- o alternativa de energie ieftina si ecologica

251

bricheti rumegus

Biomasa, ca sursa de energie regenerabila, a inceput sa fie mult mai favorabila in ultimii ani. Exista mai multe motive pentru aceasta tendinta, unul dintre ele fiind cresterea discutiilor socio-politice cu privire la viitorul aprovizionarii cu energie in procesul tehnologic.

Suntem dependendenti de sursele de combustibil pentru a furniza energie care sa ruleze in casele noastre si in intreprinderi, care ne ajuta sa ne pastram temperatura corpului in conditii meteorologice extreme.

Brichetele din biomasa sunt o alternativa a carbunelui si a lemnelor de foc dar si a altor surse de combustibil. Ele sunt considerate o sursa de combustibil verde si ard in mod eficient.

brichete rumegus

Brichetele din biomasa sunt formate din compusi comprimati care contin diverse materiale organice, precum coji de porumb, coji de nuci, decupaje de iarba, frunze uscate, carton, hartie dar si rumegus. Tarile in curs de dezvoltare folosesc alte materiale cum ar fi: coji de orez, trestie de zahar, coji de nuci macinate, deseuri municipale solide, deseuri agricole, sau orice alta sursa care contine mult azot. Aceste brichete sunt usor de utilizat si nu ocupa atat de mult loc cand sunt depozitate. In plus, forma de bricheta faciliteaza transportul si permite o mai buna manipulare .

Compactarea este cheia unei brichete de succes. Motivul este ca materialele mai compacte ard mult mai eficient.

Rumegusul este un produs secundar care se obtine dupa taierea de cherestea cu un ferastrau. Rumegusul este compus din particule fine de lemn, care necesita un timp indelungat pentru a se descompune. Concentratia ridicata de rumegus dintr-o singura zona este considerata o adevarata problema de mediu. Rumegusul este disponibil si este aproape gratuit la orice fabrica de cherestea,la gatere, dar si la multe ateliere de tamplarie.

Citeşte şi  Împrejmuiește-ți terenul cu un gard modern din șipcă metalică asortat cu acoperişul

Rumegusul contine o multime de energie si prin urmare este ideal pentru a produce brichete ieftine si ecologice.

brichete rumegus

Industry Transilvan din judetul Harghita, a inceput inca din anul 2007, in urma implementarii unei linii speciale pentru recuperarea deseurilor, sa le transforme in bricheti de rumegus si peleti. Initial, fabrica si-a inceput activitatea prin productia de mic mobilier, iar in urma acestui proces, s-a dezvoltat si ideea de prelucrare a deseurilor. Fluxul continuu in care se lucreaza, face ca productia de brichete rumegus sa fie de 1 tona pe ora, iar productia de peleti rumegus sa fie de 1,5 tone pe ora. Aceste cifre uriase fac ca Industry Transilvan sa fie unul dintre cei mai mari producatori de brichete si peleti din tara noastra, la momentul actual.

Pentru cei interesati de achizia acestor surse de energie, preturile practicate de catre ei sunt de: 105 euro fara TVA, tona de brichete rumegus si 150 euro fara TVA tona de peleti rumegus. Informatii mult mai detaliate despre companie, despre activitatea sa precum si datele sale de contact se gasesc pe pagina web http://www.brichetipeleti.ro

peleti rumegus