Mobila in stil baroc

p31mare_resize

Stilul baroc reprezinta perioada cuprinsa intre secolul XVII si inceputul secolului al XVIII lea cand acest stil a fost popular si utilizat pe scara larga, cu originea in Italia. Numele de ” baroc „, inseamna in limba portugheza ” perla inegala”.

Stilul baroc s-a resimtit in acea perioada in multe domenii, printre care arhitectura, pictura, teatru, muzica, sculptura. Mobilierul din acea epoca, a fost de asemenea, facut in acest stil, de aici tragandu-se si numele de mobilier in stil baroc.

Mobila in stil baroc a aparut în jurul anului 1670, în salasurile bogate din Venetia, Roma, Florenta in momentul in care marile familii ale papalitatii au inceput sa afiseze valorile si gustul pentru arta. Caracteristica cea mai impresionanta a mobilei in stil baroc este ca a fost opera sculptorilor, nu a tamplarilor. 

Mobilierul poate fi identificat prin decoratiunile complicate si elaborate, de multe ori sub forma de flori, frunze, sau ingeri. Stilul picioarelor mobilei face acest stil usor de recunoscut. Daca piesa de mobilier in cauza este o masa, scaun sau dulap, toate au aceleasi forme curbate.

Mobila in stil baroc va emana intotdeauna lux si eleganta. In designul clasic, aceste piese de mobilier sunt capabile sa atinga potentialul maxim de eleganta.

Mobila in stil baroc se face numai din cea mai buna parte a lemnului. Canapele si scaunele pot fi acoperite fie cu material textil sau piele, insa lemnul va fi intotdeauna vizibil in fiecare piesa de mobilier. In afara de zona de lounge si de luat masa, mobilierul poate include, de asemenea, ceasuri, panouri laterale si dulapuri, mese pentru salon, seturi complete pentru dormitor, mobilier TV, carucioare de ceai si scaune cu perne, concepute in stilul baroc specific.

Citeşte şi  Mobila de arta

Mobila in stil baroc este adesea considerata a fi utilizata doar în cladirile clasice, dar acest lucru nu este intotdeauna adevarat, deoarece in aceasta perioada multi designeri moderni au redescoperit stilul si il folosesc în creatiile lor. Multe piese de mobilier moderne, in stil baroc pot fi folosite intr-un interior modern, de asemenea.

Stilul baroc este astazi folosit ca sursa de inspiratie atunci cand vine vorba de decorarea unei case intr-un mod chic.
Multi oameni opteaza sa-si decoreze spatiul in acest stil, si exista o varietate de idei pe care le pot incorpora, printre care si utilizarea accesoriilor in stil  baroc: perne, lenjerii, perdele, obiecte decorative, ce vor face spatiul mult mai elegant, cald si rafinat.

Revenind laronex-arta-logo mobila, in special la mobila de lux, recomandarea noastra este un important producator de mobila in stil baroc si anume Ronex Productie, din Bucuresti, care produce acest stil atat de cautat. Pricipalele piese de mobilier se pot urmari pe pagina lor web http://www.ronexarta.ro, pentru a va putea face o schita cu ceea ce aveti nevoie in locuinta dumneavoastra, daca optati sa o mobilati in acest stil. Cu siguranta, produsele celor de la Ronex va vor incanta si veti dori sa le achizitionati cat mai repede cu putinta.

home02 p220_resize p222_resize-jpg p224_resize-jpg p227_resize p229_resize p230_resize p236_resize p237_resize p241_resize

 

Salvează

Salvează

Lasă un răspuns