Beneficiile produselor lactate

Produsele lactate sunt partea esentiala a unei diete echilibrate. Ele sunt realizate din lapte, deci este foarte important sa se foloseasca tehnici adecvate de productie a laptelui. Aceste produse alimentare sunt la fel de necesare ca fructele si legumele, cerealele si semintele.

cascaval rucar

Oamenii au nevoie de o cantitate mare de calciu pentru a asigura oase puternice, dinti sanatosi pe parcursul vietii si pentru combaterea osteoporozei. Laptele, iaurtul, branza sunt resurse remarcabile de calciu. 1 pahar de lapte poate furniza 300 mg sau suplimente de calciu pentru organism. Astfel, tehnica de prelucrare a laptelui este foarte esentiala pentru fiecare agricultor, deoarece cu ajutorul acestei tehnici avem mai multe produse lactate.

Laptele de vaca si produsele lactate conexe sunt produse alimentare mult mai sanatoase si sunt considerate bogate in substante nutritive, deoarece acestea servesc ca surse mai bune de calciu si vitamina D, dar si proteine, magneziu, vitamina A, riboflavina si potasiu.

Cantitatea de calciu semnificativa din lapte, iaurt, branza, smantana, este benefica pentru organism, dar cu toate acestea sunt destul de multe persoane care evita consumarea acestor alimente din varii motive.

Calciul este un mineral important care ajuta la mentinerea oaselor puternice, care sunt in mod constant remodelate, ceea ce inseamna ca organismul ia cantitati mici de calciu din oase si il inlocuieste cu, calciu nou. Prin urmare, este esential sa ai suficient calciu, astfel incat organismului sa nu ii  scada densitatea osoasa in acest proces de remodelare.

Iaurtul, contine culturi probiotice care ofera o gama larga de beneficii pentru sanatate. Probioticele din dieta pot spori bacteriile bune din intestin, pentru a imbunatati sanatatea si pentru a reduce riscul anumitor boli.

Branza contine substante nutritive importante cum ar fi calciu, proteine, fosfor, zinc, vitamina A si vitamina B12. Stiai ca este nevoie de aproximativ 10 litri de lapte pentru a face un kilogram de branza? Acest lucru face branza o sursa concentrata de multe substante nutritive din lapte, cum ar fi calciul, care este esential pentru construirea oaselor puternice.

Conform studiilor, 55 grame de branza pe zi, aproximativ doua felii, reduc riscul de dezvolta diabet de gradul 2 cu 12 %. Cercetatorii speculeaza ca acest lucru s-ar datora bacteriilor probiotice prezente in branza si in iaurt, care pot reduce nivulul colesterolului si de a crea anumite vitamine scut impotriva diabetului.

Pentru cei care sufera de insomnie, o proteina care apare in mod natural in lapte poate imbunatati calitatea somnului si da vigilenta in urmatoarea zi. In plus, tritofanul creste nivelul de serotonina si de melatonina, ambele fiind de ajutor pentru a avea un somn bun.

Acestea sunt doar cateva din beneficiile consumului de produse lactate, produse atat de sanatoase, hranitoare si gustoase pentru fiecare dintre noi. Sper sa le luati in considerare si sa consumati cat mai multa branza, lapte, smantana, cascaval, iaurt, etc.

producator produse lactate

cascaval

 

Lasă un răspuns