Cum sa iti mentii angajatii fericiti

angajati fericiti

Toti angajatorii isi doresc sa aiba colaboratori cat mai multumiti deoarece o companie de succes are angajati fericiti. Banul este important, insa in niciun caz nu reprezinta totul. Oamenii trebuie sa lucreze cu pasiune, sa le placa ceea ce fac pentru a nu deveni frustrate si astfel sa inceapa sa nu mai dea niciun randament la locul de munca. Inainte de confortul financiar pentru fiecare angajat este important confortul psihic. In cazul in care nu stiai acest lucru, ar fi bine sa citesti randurile ce urmeaza si sa incepi sa pui in practica sfaturile noastre care te vor ajuta sa ai angajati multumiti si motivati:

Asculta-i!

Inainte de a fi angajatii tai, oamenii cu care lucrezi au viata persoanala, asa ca, nu este suficient sa fii doar un sef prietenos si glumet mai mereu deoarece oamenii pot trece si prin evenimente mai putin placate. Astfel, este important sa fii mai mult decat un prieten, sa te apropii de angajatii tai si sa le spui ca usa biroului tau este mereu deschisa atunci cand simt nevoie sa discuta ceva. In cazul in care angajatul simte ca nu poate sa fie sincer cu tine, ii va fi mult mai greu sa fie motivat si fericit.

Lauda-i!

Probabil ca uneori iti vine destul de greu sa iti lauzi angajatul, insa, oricarei persoane ii place sa auda “bravo” sau un alt cuvant sincer atunci cand a facut ceva bun. In plus, nu te costa nimic sa faci acest gest. In plus, aminteste-le ca au facut o treaba buna si ca ei sunt sprijinul tau. Datorita lor afacerea ta are succes, asa ca, nu omite sa ii spui in mod regulat angajatului tau aceste lucruri. De asemenea, este indicat sa le rasplatesti munca si sa le oferi mici “surprize”, oferindu-le cadouri sau chiar bonusuri in bani la salariu. In functie de bugetul tau le poti oferi angajatilor mici surprize care vor fi apreciate inzecit.

Citeşte şi  Cadouri de vis

Recompenseaza-i!

Toate companiile ar trebui sa ia masuri pentru a constitui diferite spatii in care angajatii pot impartasi idei. Incearca sa faci team-building-uri si sa initiezi conversatii constructive si productive. In calitate de manager poti milita pentru un spatiu primitor in care angajatii tai sa serveasca masa sau ia mici gustari.

Apoi, realizarile, dar si recunoasterea acestora sunt niste factori foarte motivanti pentru angajati. Daca angajatii tai au simtul raspunderii si isi asuma riscuri benefice pentru tine nu ezita sa ii recompensezi. Gandeste ceva practic si de efect cum ar fi un voucher la cina, o zi libera, bilete la teatru sau film sau chiar cosuri cadou. Cosurile cadou au prins foarte bine la angajati si sunt o modalitate usoara si accesibila prin intermediul careia iti poti sa le multumesc colaboratorilor tai ca fac parte din echipa ta.

Material realizat impreuna cu GiftIdea – Lider national cosuri cadouri corporate si cosuri cadou copii.

Lasă un răspuns