Beneficii cheie de sănătate ale miezului de nucă

360
miez de nuca

Nucile sunt semințe delicioase și gustoase care aparțin familiei de nuci de copac, pe langa nuci de Macadamia, nuci de Brazilia, fistic etc. Nucile sunt fructe rotunde închise într-o coajă groasă, tare. Nucile s-au considerat a fi o hrană pentru creier datorită proprietăților lor medicinale și formei lor de structură a creierului, care le face să fie denumite „un simbol al inteligenței” și despre care se crede că sporesc intelectul.

Nucile conțin numeroase elemente nutritive, cum ar fi carbohidrați, proteine, acizi grași esențiali și alte minerale esențiale care oferă multe beneficii pentru sănătate. Nucile oferă diferite beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea și controlul diabetului zaharat, scăderea colesterolului rău al organismului, gestionarea greutății, sănătatea pielii, remedierea disfuncției erectile, îmbunătățirea metabolismului și multe altele.

Valorile nutriționale ale nucilor

Mulți cercetători au realizat numeroase baze de date privind nutriția și au raportat studii aprofundate privind valorile nutriționale ale nucilor. S-a raportat că nucile sunt echipate cu acizi grași omega-3 cu seleniu și iod, elemente care sunt responsabile de funcțiile creierului. În afară de acești nutrienți importanți, mai jos sunt valorile nutriționale ale nucilor:

1 gram de nuci conține 4 grame de carbohidrați, 30 de grame de calorii energetice, 4 grame de proteine, 18 grame de grăsimi (inclusiv grăsimi saturate și nesaturate), 20 mg de fitosterol și 2 grame de fibre dietetice.

Nucile conțin, de asemenea, minerale cum ar fi sodiu, seleniu, cupru, calciu, potasiu, mangan, zinc, magneziu, fier și fosfor.

Fructele sunt echipate cu numeroase vitamine cum ar fi riboflavina, vitamina A, niacin, vitamina E, vitamina C, vitamina K, acid pantotenic, vitamina B12, folat, tiamina si vitamina B6.

Nucile conțin, de asemenea, carotenoide, cum ar fi zeaxantina, luteina și beta-carotenul.

Beneficii cheie de sănătate ale nucilor

Nucile sunt un supliment gustos care pot fi ușor incorporate în diete pentru a servi unor scopuri diferite. În afară de aceasta, ele sunt îmbogățite cu numeroase proprietăți semnificative, inclusiv proteine ​​și antioxidanți, pentru a oferi mai multe beneficii pentru sănătate. Mai jos sunt cele mai renumite beneficii pentru sănătate ale nucilor:

  • Prevenirea și controlul diabetului zaharat: Un studiu spune că, „consumul de nuci este invers proporțional cu șansele de a avea diabet de tip 2”. Se demonstrează că miezul de nucă a îmbunătățit parametrul metabolismului la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Cantitatea mare de grăsimi mononesaturate și polinesaturate conținute în miez de nucă s-a dovedit a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin reducerea nivelului de insulină.
  • Piele strălucitoare și efect anti-îmbătrânire: Nucile sunt echipate cu minerale și vitamine pentru a ajuta pielea să fie strălucitoare și mai tânără. Acesta este motivul pentru care uleiul de nuc este recomandat pentru pielea fără vârstă și fără cusur, deoarece antioxidanții conținuti  în miez de nucă sunt de ajutor în combaterea ridurilor. Nucile sunt, de asemenea, perfecte pentru a vindeca o problemă a pielii, cum ar fi psoriazis, prin aplicarea uleiului lor direct pe corp.
  • Gestionarea eficientă a greutății: Cercetările au stabilit că o serie de calorii, grăsimi și carbohidrați găsiți în nuci promovează greutatea ideală.
  • Reproducerea sănătoasă a bărbaților: Nucile conțin proprietăți medicinale și îmbunătățesc sănătatea reproducerii la bărbați. S-a descoperit că au efecte semnificative asupra fertilității masculine, cum ar fi calitatea spermei, morfologia și vitalitatea spermatozoizilor. Consumul în dieta în stil occidental, care conține 75 grame de nuci zilnic, a fost studiat pentru a ajuta disfuncția erectilă la bărbați.
  • Funcția sănătoasă a inimii: omega-3 conținută în nuci este o sursă importantă de acizi grași mononesaturați, asemănătoare cu acidul oleic care sporește inima sănătoasă. Nucile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic, acizii arachidonici și acidul alfa-linolenic care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare coronare prin furnizarea de lipide sănătoase. Aportul de 25 de grame de nuci pe zi este suficient pentru reducerea la minimum a șanselor de a dezvolta boli de inimă, precum și hipertensiune arterială.
  • Prevenirea cancerului: Unii nutrienți, cum ar fi antioxidanții și compusul fenolic conținuți în nuci, au fost cercetați de Carvalho, pentru a ajuta la controlul creșterii celulelor canceroase în organism. Un studiu a demonstrat, de asemenea, că nucile sunt capabile să reducă riscul de cancer de prostată, precum și cancerul de sân cu 30-40%.